Mam dla was propozycję szybkiej i zdrowej przekąski.
Bardzo smaczne proteinowe muffiny czekoladowe!

Składniki na 6 sztuk
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 2-3 łyżki ksylitolu
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 25 g odżywki białkowej naturalnej
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki oleju roślinnego
- szczypta soli
Proteinowe muffiny czekoladowe 🙂
Świetna opcja, gdy mamy ochotę na coś słodkiego.
Banalne w wykonaniu, smaczne i pożywne 🙂
Sposób przygotowania:
- Nagrzać piekarnik do 180 st.
- Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
- Wlewamy masę do formy na muffiny.
- Pieczemy 15 min do „suchego patyczka”.
- Wartość odżywcza jednej muffinki.
✅Wartość energetyczna 160 kcal
✅Białko 7.5 g
✅Tłuszcze 6,5 g
✅Węglowodany 18 g