Mam dla was propozycję szybkiej i zdrowej przekąski.
Bardzo smaczne proteinowe muffiny czekoladowe!
proteinowe muffiny czekoladowe

Składniki na 6 sztuk

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki ksylitolu
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 g odżywki białkowej naturalnej
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • szczypta soli

Proteinowe muffiny czekoladowe 🙂

Świetna opcja, gdy mamy ochotę na coś słodkiego.

Banalne w wykonaniu, smaczne i pożywne 🙂



Sposób przygotowania:
  1. Nagrzać piekarnik do 180 st.
  2. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
  3. Wlewamy masę do formy na muffiny.
  4. Pieczemy 15 min do „suchego patyczka”.
  5. Wartość odżywcza jednej muffinki.


✅Wartość energetyczna 160 kcal
✅Białko 7.5 g
✅Tłuszcze 6,5 g
✅Węglowodany 18 g

Visit my Facebook